A plasztikai beavatkozások nemcsak sikertörténetekről szólnak,
vannak esetek, amikor mániájává válik az illetőnek a plasztikázás és a végeredmény sokkal rosszabb, mint a beavatkozások előtti állapotok,
Ilyen eseteket mutat be a Femina cikke, többek között olyan hírességekről, mint Sylvester Stallone édesanyja, Pamela Anderson, Melanie Griffith.

A HVG egészségügyi magazinjában a MEDIZONA-ban, nemrégiben részletes cikk jelent meg a magyarországi legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozásokról.

A cikkben Szemerey Balázs, az MPHEST elnöke beszél a plasztikai sebészet magyarországi tendenciáiról, a beavatkozások fajtáiról és egyéb tudnivalókról a plasztika iránt érdeklődők számára.

aline 2010.09.16. 11:58

Ajánló: Wellness hotelek

A plasztika iránt érdeklődő közönségnek a blog témájától kicsit eltérve, egy a kellemes kikapcsolódáshoz kapcsolódó weboldalt ajánlunk a Wellness Hotelek weboldalát.

A Wellnesshotelek.net weboldalán, a legjobb szolgáltatást nyújtó magyarországi wellness szállodák bemutatkozó oldalait tekinthetjük meg, válogathatunk wellness hétvége és egyéb akciós csomagajánlatok között és kérhetünk árajánlatot.

A weboldal települések szerint listázza a népszerű wellness hoteleket, elegáns designban, szép fotókkal, részletes információkkal.

 Wellness hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellemes wellness hétvégét kívánunk minden utazás előtt álló kedves olvasónak!

 

 

A Daily News egy hosszú slide-on 73 szép lábú hölgy fotóját gyűjtötte össze.

A képeken többek között Angelina Jolie, Britney Spears, Megan Fox, Kate Moss látható rövid ruhában.

 

Alessandra Ambrosio rövid ruhában

Az angol Good Surgeon Guide magazin munkatársai félezer brit házaspárt kérdeztek meg, hogy mennyien tartják fontosnak a plasztikai sebészeti és egyéb szépészeti beavatkozásokat az esküvői ceremónia előtt.

Az eredmények tanúsága szerint a britek legalább fele plasztikai sebészhez fordul a házassági ceremónia előtt.

A menyasszonyok által leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás a botox (68%), ezt követi a fogfehérítés (62%), zsírleszívás (55%), mellnagyobbítás (47%), az arcfeltöltés (43%).

A vőlegényeknél a smink a leggyakoribb (78%), második a botox (62%), az igénybe vett beavatkozások további listája: hajpótlás (41%), zsírleszívás (55%), a mellkisebbítés (25%).

A felmérés nem közli a házasodási átlagéletkort, de az igénybe vett szolgáltatások listája azt sejteti, hogy a britek nem túl korán házasodnak. :)

Időről-időre mindig olvashatunk újabb történetek olyan ismert és kevésbé ismert emberekről, akik a plasztikai sebészet rabjaivá válnak.
Most Amy Winehouse-ról írja a 168 óra, hogy a plasztika a mániájává vált.

Először csak a melleit operáltatta meg Amy Winehouse, a botrányairól és drogos múltjáról híres angol énekesnő. Most azonban az orrát is megváltoztatná. A Mirror angol bulvárlap szerint az énekesnő "rászokott" a plasztikai sebészetre. - 168 óra

aline 2009.07.25. 00:20

Miss Plastic Hungary

A világ legelső, kifejezetten a  plasztikázott hölgyeknek szól versenye kerül megrendezésre, októberben, Magyarországon.

Az októberben megrendezésre kerülő Miss Plastic Hungary plasztikázott hölgyek szépségversenye. Nincs mit takargatni, most már. Merthogy az itt induló bombázók büszkén vállalják, hogy testük valamilyen szépészeti beavatkozás következtében érte el azt a formát, ami után nem csak a férfiak fordulnak meg a strandon. Amíg más szépségversenyeken kizáró ok, ha valaki plasztikai műtéten esett át, a Miss Plastic Hungary-n ez a nevezés feltétele. De nem a méret a lényeg! Nem önmaguk karikatúrájának tűnő túlplasztikázott nők a befutók. A plasztikai műtét mellett tökéletes testi-lelki harmóniát is kell sugározniuk a versenyzőknek. - írja a STOP.hu

A verseny célja, a szépészeti, plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szembeni előítéletek eloszlatása is, a versenyen díjazott hölgyek plasztikai sebészei is díjazásban részesülnek.
Az első helyezett hölgy nyereménye egy lakás, de a szervezők ígérete szerint, komoly jutalmakra számíthat a többi díjazott versenyző is.

A Miss Plastic Hungary részleteiről és jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról a hivatalos weboldalán lehet tájékozódni bővebben: Miss Plastic Hungary


Az Empire Plasztikai sebészet lehetőséget ad az oldalán az érdeklődők számára, hogy feltehessék a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatos kérdéseiket, a klinikán praktizáló szakorvosoknak.


Olyan neves szakemberek válaszolnak mint Dr. Sándor Imre, Dr. Andók Csaba, Dr. Szabó Szilárd, Dr. Varga Klára.
 

 

 

 

 

A Wordtracker alkalmazás segítségével, megnéztük mik a leggyakoribb kérdések plasztikában, angolszász területeken. Néhány gyakori kérdés:

 • Plasztikai sebészeti beavatkozások ára, költségei, kedvezmények, betegbiztosítás.
 • Mely celebeken végeztek plasztikai beavatkozást?
 • Milyen okkal igényelnek az emberek általában plasztikai beavatkozást?
 • Plasztika fiatal korban.
 • Plasztikai helyreállító műtétek balesetek után.
 • Plasztika kockázatai, egyes beavatkozások mennyire biztonságosak, milyen szövődményekkel járnak?
 • Hogyan szerezhetünk ingyenes plasztikai műtétet? (vannak optimista emberek..)
 • Mellnagyobbítás után mennyi idővel lehet: utazni, autót vezetni, újra munkába állni.
 • Milyen hosszan hat a botox kezelés? Milyen testrészen lehet botoxot alkalmazni? Vannak-e esetleges szövődményei a botox kezelésnek? Botox hatóanyag működése.
 • Orrplasztikában, hogyan kerül a széles orr átalakításra.

 
Kérdezzen a plasztikai sebésztől

 

Magyar plasztikai kérdések az Empire Beauty weboldalán.

 

Új hatóanyag került elfogadásra az amerikai plasztikai sebészeti piacon, Dysport néven.
A szer az elkövetkezendő 1-2 hónapban lesz elérhető az USA-ban.

A hírek szerint, A Dysport jelentősen olcsóbb lesz a Botoxnál, emellett, hosszabb hatású (Botox kezelést átlagosan félévente ismételni kell) és kevesebb fecskendezés szükséges.
A Dysport hatóanyaga, hasonlóan a Botoxéhoz, a botulinum toxin.
 


 

aline 2009.05.07. 19:38

Mellplasztika videó

A mellnagyobbítás műtéti beavatkozását részletesen bemutató videó tekinthető meg az alábbiakban, egy plasztikai sebész, Dr. Art Fooley professzor tolmácsolásában.

 

További plasztikai videók

 

 

 

 

A videón a plasztikai sebész angol nyelven kommentálja, az orrplasztika műtét előtti-utáni fotókat a páciensekről, de jól láthatóak a változások a magyarázatok nélkül is.

Orrplasztika előtt és után video

Orrplasztika műtét video

 

Ez a videó inkább csak erősebb idegzetűeknek ajánlott, az orrplasztikai műtét folyamatáról is mutat be részleteket.

Orrplasztika ismertető

Orrplasztika fórum

 

A plasztikai sebészeti beavatkozások két fő csoportra oszthatók:

 • rekonstrukciós, helyreállító műtétek,
 • esztétikai beavatkozások

Az előbbit születési vagy baleset által elszenvedett esztétikai problémák helyreállítására alkalmazzák, míg az utóbbi egészséges emberek által igényelt beavatkozás a megjelenésük javítására.

Magyarországon az utóbbi 2 évtizedben terjedtek el a főként esztétikai plasztikai sebészeti beavatkozásokat kínáló szolgáltatások.
Magánklinikák jöttek létre, egyre nagyobb számban, amelyek részben a külföldi páciensekre, részben az egyre növekvő számú magyarországi páciensek igényeire alapozták szolgáltatásukat.
 

A Magyar Plasztikai Sebészek társaságának a tanácsai alapján, néhány dolog, amire figyelni érdemes a plaszikai sebész kiválasztása során:

 • Tájékozódjunk plasztikai műtéten már túl lévő ismerősöktől személyesen, hogy náluk mely' sebész végezte a beavatkozást és mennyire elégedettek a munkájával, a műtét körülményeivel.
  Érdeklődjünk fórumokon, kiket ajánlanak, kérjük el a sebészek, klinikák elérhetőségét.
  Érdemes több klinikánál és sebésznél is konzultációt kérni, a konzultáció díja 1-2 ezer forint, nem feltétlen a legelső sebészorvos lesz a számunkra megfelelő.
 • Tájékozódjunk a kiválasztott orvos szakmai múltjáról, képzettségéről, diplomáiról.
  Leggyakrabban a sebészek részletes önéletrajza elérhető interneten, így előzetesen is tájékozódhatunk és személyes konzultáció alkalmával is megtekinthető első alkalommal.
 • Fontos kérdés, hogy az adott orvos mennyire körültekintő és mennyire személyes viszonyt sikerül vele kialakítani a konzultáció során
  Alaposan kikérdez, tájékoztat a beavatkozás esetleges szövődményei megelőzése érdekében?
  Érdeklődik-e az esetleges betegségeinkről, allergiáinkról. Készségesen válaszol minden felmerülő kérdésünkre?
   

Magyar plasztikai sebészek önéletrajza interneten

 

 

 

 

aline 2009.05.02. 14:28

Mire jó a botox kezelés?

Előző bejegyzésünkben egy botox videót mutattunk, amelyben egy férfi páciens szem körüli ráncainak botox injekciókkal való eltűntetése volt megfigyelhető.
A video meggyőző a szer ránctalanító hatását illetően, de vannak a botox hatóanyagának kevésbé ismert felhasználásai is.

A plasztikai sebészetben manapság már nemcsak a ránctalanításra használják a botoxot, hanem számos más felhasználási területe is van.
Ebből említünk néhányat az alábbiakban:

 • Kancsalság: a legkorábbi felhasználási módja a botoxnak a kancsalság elleni beavatkozás volt. Csak ezután fedezték fel orvosok a hatószer bőrre gyakorolt hatását, ráncok kisimulását, a botox mellékhatásaként..
 • Izzadás, izzadós láb, hónaljizzadás: második leggyakoribb botox alkalmazási forma az izzadás kezelése. A botox hatóanyaga bénítja a verejtékmirigyek kiengedő izomzatát. Alkalmazható hónaljon, lábon. A kezelés általában egy évig hatásos a kóros izzadás problémájára.
 • Pislogás, izomgörcsök: izombénító hatása sikerrel szünteti meg a kényszeres pislogást egyéb izomgörcsökből származó fájdalmakat.
 • Migrénes fejfájás: gyakori, hogy a fejfájás oka is izomgörcs, ezért szintén sikeresnek bizonyult sok páciensen a botoxos kezelés a migrén megszüntetésére.
 • Térd izületi fájdalmak: a gyulladás és kopás okozta fájdalmak ellen a térdbe fecskendezve enyhítik a páciensek fájdalmait.

 

Kapcsolódó cikkek botoxról

 

 

aline 2009.05.02. 13:02

Botox előtt és után

Az alábbi video egy botox kezelés előtti és utáni állapotot mutat be egy férfi páciensen.
A botox közismerten egy ránctalanító injekciós kezelés, amellyel hatékonyan tűntethetőek el a korosodással járó ráncok. A kezelés hatása negyedéves-féléves hosszúságú ezután meg kell ismételni.
Az alábbi videón a kezelés a szarkalábak sikeres eltűntetését eredményezi a férfi arcán.
 

További információk botox kezelésről


 

 

Az amerikai plasztikai sebészek egyesülete nemrégiben közzétette weboldalán, a 2008-as statisztikákat.

A PDF formátumú fájlban, alaposan részletezett kimutatások találhatóak: változások a gazdasági világválság tükrében, milyen plasztikai sebészeti beavatkozások aránya nőtt vagy csökkent az elmúlt év folyamán a hölgyek és a férfiak körében.

Az 5 legnépszerűbb plasztikai beavatkozás az USA-ban 2008-ban:

 1. Mellnagyobbítás
 2. Orrplasztika
 3. Zsírleszívás
 4. Szemhéjplasztika
 5. Tummy Tuck

További részletek az angol nyelvű PDF-ben olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Egy video celebekről, a plasztikai műtétjük előtti és utáni fotókat tartalmazva.

A videón többek között látható:

 • Nicole Kidman
 • Angelina Jolie
 • Demi Moore
 • Fergie
 • Cher
 • Sarah Jessica Parker
 • Beyonce
 • Ashlee Simpsons
 • ...még sokan mások

Kapcsolódó videók:

A VPSS-el (Virtual Plastic Surgery Software), - többek között - mellnagyobbítást, zsírleszívást és orrplasztikát modellezhetűnk saját fotóinkon, számítógépen.
Mennyit változtathat a megjelenésünkön egy plasztikai sebészeti beavatkozás.


A szoftver egy 2 napos trial, azaz próbaverzió, ami két napig használható ingyenesen, ennyi ideje van rá a hölgyeknek-uraknak, hogy a formákat próbálgassák. :)

Egy videó a plasztikai átalakítások modellezéséről a programban:


A lehetőség pontos felméréséhez, azért persze érdemes plasztikai sebészhez fordulni. :)
Bővebb információk a beavatkozásokról az Empire Beauty plasztikai sebészet weboldalán:

 


 

aline 2009.03.08. 19:42

Zsírleszívás videó

Angol nyelvű video a zsírleszívásról.

A közel 4 perc hosszú film, részletesen bemutatja a zsírleszívás műtéti eljárásának a folyamatát (zsírleszívás előtti és utáni képeket is bemutatva a videón.)

Linkek:

 • Zsírleszívás - az Empire Beauty plasztikai magánklinika ismertetője a zsírleszívásról.
 • Zsirleszivas.lap.hu - a Lap.hu linkgyűjteménye zsírleszívás témájában.

 

 

168 iker testvérpáron végeztek tanulmányt amerikai kutatók, hogy az arc öregedésének környezeti hatásait vizsgálják.
Iker testvérek esetén a genetikai tényezők azonosak, ezért jó alanyok az egyes környezeti tényezők befolyásának a vizsgálatára.
A vizsgálat eredménye szerint, kiemelten öregbítő hatással bírnak az antidepresszánsok, két évvel öregít a válás, 40 év felett előnyösebb a "kövérség".

Az American Society of Plastic Surgeons (ASPS) által közzétett kutatás eredményei szerint:

 • Antidepresszánsok szedése fokozottan öregbíti az arcot.
 • A testvérek közül azok, akik már túl voltak egy váláson, minimum két évvel idősebbnek  látszanak, arc alapján.
 • 40 év alatt az alacsonyabb testsúllyal rendelkező testvérek fiatalosabbak, míg 40 év felett fordítva, a nagyobb testsúly előnyösebb, fiatalosabb megjelenést ad az arcnak.

 

Kapcsolódó cikkek: