A plasztikai sebészeti beavatkozások két fő csoportra oszthatók:

  • rekonstrukciós, helyreállító műtétek,
  • esztétikai beavatkozások

Az előbbit születési vagy baleset által elszenvedett esztétikai problémák helyreállítására alkalmazzák, míg az utóbbi egészséges emberek által igényelt beavatkozás a megjelenésük javítására.

Magyarországon az utóbbi 2 évtizedben terjedtek el a főként esztétikai plasztikai sebészeti beavatkozásokat kínáló szolgáltatások.
Magánklinikák jöttek létre, egyre nagyobb számban, amelyek részben a külföldi páciensekre, részben az egyre növekvő számú magyarországi páciensek igényeire alapozták szolgáltatásukat.
 

A Magyar Plasztikai Sebészek társaságának a tanácsai alapján, néhány dolog, amire figyelni érdemes a plaszikai sebész kiválasztása során:

  • Tájékozódjunk plasztikai műtéten már túl lévő ismerősöktől személyesen, hogy náluk mely' sebész végezte a beavatkozást és mennyire elégedettek a munkájával, a műtét körülményeivel.
    Érdeklődjünk fórumokon, kiket ajánlanak, kérjük el a sebészek, klinikák elérhetőségét.
    Érdemes több klinikánál és sebésznél is konzultációt kérni, a konzultáció díja 1-2 ezer forint, nem feltétlen a legelső sebészorvos lesz a számunkra megfelelő.
  • Tájékozódjunk a kiválasztott orvos szakmai múltjáról, képzettségéről, diplomáiról.
    Leggyakrabban a sebészek részletes önéletrajza elérhető interneten, így előzetesen is tájékozódhatunk és személyes konzultáció alkalmával is megtekinthető első alkalommal.
  • Fontos kérdés, hogy az adott orvos mennyire körültekintő és mennyire személyes viszonyt sikerül vele kialakítani a konzultáció során
    Alaposan kikérdez, tájékoztat a beavatkozás esetleges szövődményei megelőzése érdekében?
    Érdeklődik-e az esetleges betegségeinkről, allergiáinkról. Készségesen válaszol minden felmerülő kérdésünkre?
     

Magyar plasztikai sebészek önéletrajza interneten

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztikaisebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr171099086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása