Előző bejegyzésünkben egy botox videót mutattunk, amelyben egy férfi páciens szem körüli ráncainak botox injekciókkal való eltűntetése volt megfigyelhető.
A video meggyőző a szer ránctalanító hatását illetően, de vannak a botox hatóanyagának kevésbé ismert felhasználásai is.

A plasztikai sebészetben manapság már nemcsak a ránctalanításra használják a botoxot, hanem számos más felhasználási területe is van.
Ebből említünk néhányat az alábbiakban:

  • Kancsalság: a legkorábbi felhasználási módja a botoxnak a kancsalság elleni beavatkozás volt. Csak ezután fedezték fel orvosok a hatószer bőrre gyakorolt hatását, ráncok kisimulását, a botox mellékhatásaként..
  • Izzadás, izzadós láb, hónaljizzadás: második leggyakoribb botox alkalmazási forma az izzadás kezelése. A botox hatóanyaga bénítja a verejtékmirigyek kiengedő izomzatát. Alkalmazható hónaljon, lábon. A kezelés általában egy évig hatásos a kóros izzadás problémájára.
  • Pislogás, izomgörcsök: izombénító hatása sikerrel szünteti meg a kényszeres pislogást egyéb izomgörcsökből származó fájdalmakat.
  • Migrénes fejfájás: gyakori, hogy a fejfájás oka is izomgörcs, ezért szintén sikeresnek bizonyult sok páciensen a botoxos kezelés a migrén megszüntetésére.
  • Térd izületi fájdalmak: a gyulladás és kopás okozta fájdalmak ellen a térdbe fecskendezve enyhítik a páciensek fájdalmait.

 

Kapcsolódó cikkek botoxról

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztikaisebeszet.blog.hu/api/trackback/id/tr641098801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása